Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw hotel bed. 15 tips!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw hotel bed. 15 tips!

Bij de aanschaf van hotelbedden is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn 15 tips om op te letten bij het kiezen van hotelbedden:

1. Comfortniveau:
Test verschillende matrassen om het comfortniveau te beoordelen. Bedenk dat gasten van verschillende voorkeuren houden, dus kies een matras dat een brede groep mensen tevreden zal stellen.

2. Duurzaamheid en kwaliteit:
Investeer in bedden van hoogwaardige materialen die lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage, vooral omdat hotelbedden vaak intensief worden gebruikt.


3. Type matras:
Overweeg verschillende soorten matrassen, zoals binnenveringsmatrassen, traagschuimmatrassen of hybride matrassen, en kies degene die het beste past bij de behoeften en voorkeuren van je gasten.

4. Ondersteuning van de rug:
Kies een matras dat voldoende ondersteuning biedt aan de rug van gasten, vooral als je een breed scala aan gasten verwacht, waaronder mensen met rugklachten.


5. Geluidsdemping:
Kies voor matrassen die geluidsdempend zijn, zodat gasten niet gestoord worden door geluiden van bewegingen tijdens de slaap.

6. Hygiëne:
Kies voor matrassen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vlekken en bacteriën. Overweeg het gebruik van waterdichte matrasbeschermers voor extra bescherming.


7. Maat en afmetingen:
Kies bedden in verschillende maten, zoals eenpersoons-, tweepersoons- en kingsize bedden, om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende gasten.


8. Esthetiek:
Kies bedden met een esthetisch aantrekkelijk ontwerp dat past bij de inrichting van je hotelkamers en een uitnodigende sfeer creëert voor gasten.

9. Garantie:
Controleer of de bedden worden geleverd met garantievoorwaarden, zodat je gedekt bent in geval van fabricagefouten of vroegtijdige slijtage.


10. Ademend vermogen:
Kies voor matrassen en beddengoed met een goed ademend vermogen om oververhitting te voorkomen en een comfortabele slaapomgeving te bieden.

11. Veiligheid:
Controleer of de bedden voldoen aan de veiligheidsnormen en -voorschriften, met name met betrekking tot brandveiligheid en gebruik van veilige materialen.

12.Prijs-kwaliteitverhouding:
Vergelijk prijzen en kwaliteit van verschillende leveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden die past binnen je budget en kwaliteitsstandaarden.


13. Flexibiliteit:
Overweeg bedden die modulair zijn en gemakkelijk kunnen worden verplaatst of aangepast aan verschillende kamerindelingen of speciale verzoeken van gasten.

14. Eco-vriendelijkheid:
Kies voor bedden en matrassen die vervaardigd zijn met duurzame en milieuvriendelijke materialen, als onderdeel van je inzet voor duurzaamheid.

15. Reviews en aanbevelingen:
Zoek naar beoordelingen en aanbevelingen van andere hoteliers of professionals in de hospitality-industrie bij het selecteren van de beste beddenleverancier voor jouw specifieke behoeften.


Door deze tips te volgen en zorgvuldig onderzoek te doen voordat je hotelbedden aanschaft, kun je ervoor zorgen dat je gasten een comfortabele en rustgevende slaapervaring biedt, wat essentieel is voor het succes van je hotel.

Terug naar blog