De beste manier om de tafel te dekken.

De beste manier om de tafel te dekken.

Het mooi dekken van een tafel in een restaurant is belangrijk om verschillende redenen:
Eerste indruk: De manier waarop een tafel is gedekt, is vaak de eerste indruk die gasten krijgen van het restaurant. Een mooi gedekte tafel kan de verwachtingen van de gasten verhogen en hen een gevoel van gastvrijheid geven.
Professionele uitstraling: Een goed gedekte tafel straalt professionaliteit en zorgvuldigheid uit. Het laat zien dat het restaurant aandacht besteedt aan details en streeft naar kwaliteit in alle aspecten van de ervaring.
Comfort en gemak voor gasten: Een goed gedekte tafel zorgt voor comfort en gemak voor de gasten. Alles is op de juiste plaats geplaatst, waardoor gasten zich op hun gemak voelen en zich kunnen concentreren op het genieten van hun maaltijd.
Verhoogde eetlust: Een mooie tafelsetting kan de eetlust van gasten verhogen. Wanneer een tafel mooi is gedekt met schone lakens, glanzend bestek en glazen, kan dit de presentatie van het voedsel verbeteren en gasten aanmoedigen om meer te genieten van hun maaltijd.
Creëren van sfeer: Een goed gedekte tafel kan helpen bij het creëren van de gewenste sfeer in het restaurant. Door middel van het gebruik van kleuren, texturen, en decoraties kan de tafelsetting bijdragen aan de algehele ambiance en stijl van het restaurant.
Gasttevredenheid en herhaalbezoek: Een aantrekkelijk gedekte tafel kan bijdragen aan de algehele tevredenheid van de gasten. Tevreden gasten zijn eerder geneigd om terug te keren naar het restaurant en het aan te bevelen aan anderen.
Kortom, het mooi dekken van een tafel is niet alleen een esthetische overweging, maar het heeft ook praktische voordelen voor zowel de gasten als het restaurant zelf. Het draagt bij aan de algehele ervaring en kan de reputatie van het restaurant verbeteren.


Hier zijn 10 tips om een restauranttafel mooi te dekken:
1. Schone en gestreken tafellakens en servetten: Een schone en goed gestreken tafelkleed en servetten zorgen voor een nette en professionele uitstraling.
2. Gebruik van placemats of tafelonderzetters: Placemats of tafelonderzetters voegen een extra laag toe aan de tafelsetting en beschermen de tafel tegelijkertijd tegen vlekken.
3. Gebruik van passende serviesgoed: Zorg ervoor dat het serviesgoed past bij het thema en de stijl van het restaurant. Kies bijvoorbeeld voor elegant porselein voor een formeler diner.
4. Bestek in juiste volgorde: Plaats het bestek in de juiste volgorde, met het mes aan de rechterkant en de vorken aan de linkerkant. Soeplepels worden boven het bord geplaatst.
5. Glanzende glazen: Zorg ervoor dat de glazen schoon en glanzend zijn. Plaats waterglazen rechtsboven het bord en wijnglazen aan de rechterkant van het waterglas.
6. Centerpiece: Kies een passend middelpunt voor de tafel, zoals verse bloemen, een kaarsenarrangement of een decoratief stuk dat past bij de sfeer van het restaurant.
7. Menukaarten: Plaats menukaarten of -lijsten op elke plaats of in het midden van de tafel, afhankelijk van de stijl van het restaurant.
8. Verlichting: Zorg voor een geschikte verlichting die de tafel mooi verlicht zonder verblindend te zijn. Kaarsen kunnen een warme en uitnodigende sfeer toevoegen.
9. Ruimte tussen de tafelarrangementen: Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de tafelarrangementen zodat gasten comfortabel kunnen zitten en zich vrij kunnen bewegen.
10. Afwerking met een persoonlijk tintje: Voeg een persoonlijk tintje toe aan de tafelsetting, zoals gepersonaliseerde menukaarten, naamkaartjes of een klein geschenkje voor de gasten.
Door deze tips te volgen, kun je een restauranttafel mooi dekken en een uitnodigende sfeer creëren voor de gasten.
Terug naar blog